KookJij

Viooltjesbavarois

Een heerlijk viooltjesbavarois recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Viooltjesbavarois te bereiden

Rasp de schil van de limoen, breng water aan de kook en dompel 1 min. in het kokende water. Giet af en zet opzij.
Pers de limoen uit.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water gedurende 5 min. Knijp ze goed uit.
Klop de room stijf.
Doe de viooltjessiroop in een steelpannetje samen met de suiker en het limoensap. Breng aan de kook tot de suiker gesmolten is. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door en laat afkoelen.
Roer dit afgekoelde mengsel voorzichtig onder de room.
Leg wat vershoudfolie in een rechthoekige vorm en plaats de madeleines naast elkaar.
Besprenkel met de rum en giet er de viooltjesroom over.
Laat 4 uur afkoelen in de koelkast. Garneer met de limoenschil.
Verwijder de bavarois uit de vorm, dat gaat makkelijk door de vershoudfolie, en snij in sneetjes.

Mijn kookverhaal (Inge Deyck)

Lekkker in de zomer, na de barbeque.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Ik heb zoiets ooit in een restaurant gezien, zo mooi... Ze hadden het gegarneerd met echte (eetbare) viooltjes!
inged

inged zegt:
Hallo willem,
Neen zelf maak ik dit niet. Ik weet niet van waar je bent, maar in Belgie kun je deze siroop kopen in de Colruyt.
Groetjes
willem

willem zegt:
Inge
wow dit recept is de bom.
waar kan ik de viooltjes siroop halen?
of heb jij hier een recept voor?

groetjes willem;)