Recept
« Terug naar recepten
Viooltjesbavarois
PT15M
Viooltjesbavarois
Een heerlijk viooltjesbavarois recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Viooltjesbavarois te bereiden
Rasp de schil van de limoen, breng water aan de kook en dompel 1 min. in het kokende water. Giet af en zet opzij.
Pers de limoen uit.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water gedurende 5 min. Knijp ze goed uit.
Klop de room stijf.
Doe de viooltjessiroop in een steelpannetje samen met de suiker en het limoensap. Breng aan de kook tot de suiker gesmolten is. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door en laat afkoelen.
Roer dit afgekoelde mengsel voorzichtig onder de room.
Leg wat vershoudfolie in een rechthoekige vorm en plaats de madeleines naast elkaar.
Besprenkel met de rum en giet er de viooltjesroom over.
Laat 4 uur afkoelen in de koelkast. Garneer met de limoenschil.
Verwijder de bavarois uit de vorm, dat gaat makkelijk door de vershoudfolie, en snij in sneetjes.
Pers de limoen uit.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water gedurende 5 min. Knijp ze goed uit.
Klop de room stijf.
Doe de viooltjessiroop in een steelpannetje samen met de suiker en het limoensap. Breng aan de kook tot de suiker gesmolten is. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door en laat afkoelen.
Roer dit afgekoelde mengsel voorzichtig onder de room.
Leg wat vershoudfolie in een rechthoekige vorm en plaats de madeleines naast elkaar.
Besprenkel met de rum en giet er de viooltjesroom over.
Laat 4 uur afkoelen in de koelkast. Garneer met de limoenschil.
Verwijder de bavarois uit de vorm, dat gaat makkelijk door de vershoudfolie, en snij in sneetjes.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Lekkker in de zomer, na de barbeque.
liske zegt: