UITSERVEREN:
""""""""""""""""""""""
Op een voorverwarmd bord (het kan allemaal in de oven die op 75 graden Celsius staat);
Een bergje spinazie prut doen en een bergje bloemkool prut.
Op spinazie de doormidden gesneden coquilles doen,op bloemkoolprut de de gebakken vis en de gerookte forel.
Op de gebakken vis een lepeltje gebruinde roomboter doen en op de forel een lepeltje mierikswortel crême en op de coquilles een paar druppels ketjap.
Afmaken met wat bladpeterselie en schijfje citroen
Recept
« Terug naar recepten
Vis en Groente Fantasietjes als start
PT45M
Vis en Groente Fantasietjes als start
Een heerlijk vis en groente fantasietjes als start recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen bedenksel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vis en Groente Fantasietjes als start te bereiden
Spinazie en Jacob:
""""""""""""""""""""""""""
*Schoongemaakte spinazie blaadjes goed drogen
*In pan de olie doen en verhitten met de ui en knoflook.Wanneer glazig de nam pla er bij en de spinazie
*Zodra de spinazie is geslonken,van het vuur halen en spinazie in zeef laten uitlekken (vocht opvangen)
*Spinazie pureren en goed blenden met de geitenkaas tot
een dikke pasta.Als te dik,dan een beetje soepeler maken met spinaziekookvocht.
Warm houden in oven op 75 graden Celsius.
*De coquilles droog deppen en pas op het laatst goudbruin
bruin bakken in de boter.Niet te lang,dan worden ze taai.
#
Bloemkoolpuree + visje :
""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Roosjes gaar koken,afgieten en met 2 eetlepels boter,1 eetlepel nam pla en geraspte Parmezaanse kaas tot een smeuige dikke pasta pureren.Warm houden in de oven.
*Vis droogdeppen en lichtjes bloemen.Vis op het laatst bakken in de roomboter met olie.
#
Gerookte forel + crême fraiche en mieriks wortel :
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Vis afgedekt in oven warm laten worden.
Crême fraiche opkloppen en voorzichtig de mierikswortel concentaat uit potje er door scheppen
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
""""""""""""""""""""""""""
*Schoongemaakte spinazie blaadjes goed drogen
*In pan de olie doen en verhitten met de ui en knoflook.Wanneer glazig de nam pla er bij en de spinazie
*Zodra de spinazie is geslonken,van het vuur halen en spinazie in zeef laten uitlekken (vocht opvangen)
*Spinazie pureren en goed blenden met de geitenkaas tot
een dikke pasta.Als te dik,dan een beetje soepeler maken met spinaziekookvocht.
Warm houden in oven op 75 graden Celsius.
*De coquilles droog deppen en pas op het laatst goudbruin
bruin bakken in de boter.Niet te lang,dan worden ze taai.
#
Bloemkoolpuree + visje :
""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Roosjes gaar koken,afgieten en met 2 eetlepels boter,1 eetlepel nam pla en geraspte Parmezaanse kaas tot een smeuige dikke pasta pureren.Warm houden in de oven.
*Vis droogdeppen en lichtjes bloemen.Vis op het laatst bakken in de roomboter met olie.
#
Gerookte forel + crême fraiche en mieriks wortel :
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Vis afgedekt in oven warm laten worden.
Crême fraiche opkloppen en voorzichtig de mierikswortel concentaat uit potje er door scheppen
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""