Recept
« Terug naar recepten
Vis Hong Kong
PT45M
Vis Hong Kong
Een simpele manier om je stukje vis een Aziatisch tintje mee te geven.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vis Hong Kong te bereiden
- Maak in elke visfilet een "pocket",zodat er ahw een zakje ontstaat.
- Wrijf elke filet goed in met het 5-kruidenpoeder
- Doe in elke pocket een in plakjes gesneden teen knoflook en een takje koriander
- Leg de gesneden ui op de bodem van een ovenschaal,waarin alle 4 visfilets passen
- Leg de visfilets op de uien
- Meng soja en sherry goed met elkaar en giet dat over de filets
- Schuif het geheel in de oven en bak gedurende 20 minuten
- Geef er witte rijst bij een een tomaten-komkommer salade
- Geef er een partje citroen bij
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een Rosé wijn of een lichte rode wijn (bv een Beaujolais).