Recept
« Terug naar recepten
Vis met Venkel (bv Zeebaars,Zeebrasem)
PT45M
Vis met Venkel (bv Zeebaars,Zeebrasem)
Een heerlijk vis met venkel (bv zeebaars,zeebrasem) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vis met Venkel (bv Zeebaars,Zeebrasem) te bereiden
*Oven voorprogrammeren op ± 190 graden Celsius
*Venkelknol schonen,groen grof hakken en apart weg zetten,de knol met de mandarijn in dunne plakjes snijden
*Citroen schoonborstelen en in dunne plakjes snijden
*Vis spoelen,droogdeppen en goed insmeren met zout en veel peper.Zowel van binnen als aan de buitenkant.
*De vis vullen met het grof gehakte venkelgroen en de plakjes citroen
*Een ovenschaal beleggen met 1 laag venkelplakjes en hierop de vis plaatsen.Vis en venkel ruimschoots bedruppelen met gecitreerde olie.Schuif het geheel in het midden van de oven en laat 15 minuten bakken.Dan de vis keren en nog eens 10 - 15 minuten bakken.
*Zodra de vis hanteerbaar is geworden de vis uitfileren om op te dienen
citroen
*Venkelknol schonen,groen grof hakken en apart weg zetten,de knol met de mandarijn in dunne plakjes snijden
*Citroen schoonborstelen en in dunne plakjes snijden
*Vis spoelen,droogdeppen en goed insmeren met zout en veel peper.Zowel van binnen als aan de buitenkant.
*De vis vullen met het grof gehakte venkelgroen en de plakjes citroen
*Een ovenschaal beleggen met 1 laag venkelplakjes en hierop de vis plaatsen.Vis en venkel ruimschoots bedruppelen met gecitreerde olie.Schuif het geheel in het midden van de oven en laat 15 minuten bakken.Dan de vis keren en nog eens 10 - 15 minuten bakken.
*Zodra de vis hanteerbaar is geworden de vis uitfileren om op te dienen
citroen
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Opdienen met bv Peperonata (zie aldaar voor recept)