Verdeel de visfilets over de voorgewarmde borden en leg de lenteui-dille preu er op.
Leg de Pak Choy er naast en geef er gekookte rijst bij.
Geef de saus er bij in kleine bakjes om over het gercht te druppelen of om in te dopen.
De hele filets met rijst en Pak Choy is een hoofdmaaltijd en de halve visfilets zonder rijst en Pak Choy is een voorgerecht.
Recept
« Terug naar recepten
Vis op Vietnamese wijze
PT60M
Vis op Vietnamese wijze
Een heerlijk vis op vietnamese wijze recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 - 8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vis op Vietnamese wijze te bereiden
1).Roer alle ingredienten voor de saus goed door elkaar, tot de suiker volledig is opgelost en zet dit apart
2).Snij de wortelaanzet weg van de lenteuitjes.
3).Verdeel de lenteuitjes in 5 cm witte deel, 5 cm licht groene deel en 8 cm donker groene deel en gooi de toppen weg.
4).Het witte deel en lichtgroene deel in lucifers snijden (dun snijden in de lengte dus).
5).De takjes dille van boven af gemeten in 2 x 5 cm lengte snijden en onderste deel (steeltje) weggooien
6).In een vijzel de kunyit, gember, zout en peper goed door elkaar wrijven en hiermee de visfilets (die met keukenpapier zijn gedroogd) inwrijven. Laat de visfilets even een kwartiertje staan.
In deze tussentijd kun je bv de Pak Choy roerbakken met een uitje, knoflook, lenteuitje en vers geraspte gember.
7).In een anti-aanbakpan olie heet laten worden en de visfilets per 2 tegelijk bakken. D.w.z. de vis eerst op een zijde 2 1/2 minuten laten bakken en dan omdraaien en dan nog eens 1 1/2 minuut laten bakken. De vis moet van binnen nog niet geheel gare plekjes vertonen (glazig).
8).Leg de gebakken visfilets even warm weg (bv in een oven op 50 graden Celsius) en doe in de bak pan de geprepareerde lenteuitjes.Roer dit om totdat alles lekker slap is geworden.Doe dan nog de dille er bij en laat die 10 tellen meebakken.
2).Snij de wortelaanzet weg van de lenteuitjes.
3).Verdeel de lenteuitjes in 5 cm witte deel, 5 cm licht groene deel en 8 cm donker groene deel en gooi de toppen weg.
4).Het witte deel en lichtgroene deel in lucifers snijden (dun snijden in de lengte dus).
5).De takjes dille van boven af gemeten in 2 x 5 cm lengte snijden en onderste deel (steeltje) weggooien
6).In een vijzel de kunyit, gember, zout en peper goed door elkaar wrijven en hiermee de visfilets (die met keukenpapier zijn gedroogd) inwrijven. Laat de visfilets even een kwartiertje staan.
In deze tussentijd kun je bv de Pak Choy roerbakken met een uitje, knoflook, lenteuitje en vers geraspte gember.
7).In een anti-aanbakpan olie heet laten worden en de visfilets per 2 tegelijk bakken. D.w.z. de vis eerst op een zijde 2 1/2 minuten laten bakken en dan omdraaien en dan nog eens 1 1/2 minuut laten bakken. De vis moet van binnen nog niet geheel gare plekjes vertonen (glazig).
8).Leg de gebakken visfilets even warm weg (bv in een oven op 50 graden Celsius) en doe in de bak pan de geprepareerde lenteuitjes.Roer dit om totdat alles lekker slap is geworden.Doe dan nog de dille er bij en laat die 10 tellen meebakken.