Recept
« Terug naar recepten
Vispakketje uit de oven met groente julienne
PT30M
Vispakketje uit de oven met groente julienne
Een heerlijk vispakketje uit de oven met groente julienne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
zie info
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vispakketje uit de oven met groente julienne te bereiden
Bak de prei, onder regelmatig omscheppen, 2 minuten op halfhoog vuur in 1 eetlepel van de zonnebloemolie.
Voeg de gemberwortel en de knoflook toe en laat die nog 1 minuut meebakken.
Roer van het vuur af de wortel, de peultjes en de dragon door het mengsel en breng het op smaak met wat zout en peper.
Knip 4 vellen folie van 40 x 40 cm.
Druppel op driekwart van het oppervlak van elk vel 1⁄2 eetlepel zonnebloemolie.
Verdeel het groentemengsel gelijkmatig over het geoliede deel van elk stuk folie.
Leg de stukken vis op de groenten en bestrooi met wat zout en peper.
Schep een eetlepel vermout of wijn over elk stuk vis en vouw het folie dicht.
Vouw de naden een paar keer om en druk ze goed op elkaar, zodat de vis goed is ingesloten.
Leg de vispakketjes in de voorverwarmde braadslee.
Zet braadslee met de vispakketjes 10-15 minuten in de hete oven, afhankelijk van de dikte van de stukken vis.
Als het bakpapier bol gaat staan is de vis gaar.
Schep de vispakketjes op de borden en laat de gasten ze zelf openmaken.
Bedenk wel dat de vis doorgaart als de pakketjes niet meteen worden opengemaakt.
Voeg de gemberwortel en de knoflook toe en laat die nog 1 minuut meebakken.
Roer van het vuur af de wortel, de peultjes en de dragon door het mengsel en breng het op smaak met wat zout en peper.
Knip 4 vellen folie van 40 x 40 cm.
Druppel op driekwart van het oppervlak van elk vel 1⁄2 eetlepel zonnebloemolie.
Verdeel het groentemengsel gelijkmatig over het geoliede deel van elk stuk folie.
Leg de stukken vis op de groenten en bestrooi met wat zout en peper.
Schep een eetlepel vermout of wijn over elk stuk vis en vouw het folie dicht.
Vouw de naden een paar keer om en druk ze goed op elkaar, zodat de vis goed is ingesloten.
Leg de vispakketjes in de voorverwarmde braadslee.
Zet braadslee met de vispakketjes 10-15 minuten in de hete oven, afhankelijk van de dikte van de stukken vis.
Als het bakpapier bol gaat staan is de vis gaar.
Schep de vispakketjes op de borden en laat de gasten ze zelf openmaken.
Bedenk wel dat de vis doorgaart als de pakketjes niet meteen worden opengemaakt.