KookJij

Vissoep met met Pompoen op z'n Thais

Een heerlijk vissoep met met pompoen op z'n thais recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vissoep met met Pompoen op z'n Thais te bereiden

*Schep de roomlaag van de kokosmelk en verhit deze langzaam in een grote pan met dikke bodem. Fruit hierin aan de uien en knoflook en doe daarbij na enige tijd de currypasta. Flink roerend de rest van de kokosmelk toevoegen. Blijven roeren en vervolgens de visbouillon, vissaus, suiker, sereh, purut, kunyit toevoegen.
*Blijf roeren en voeg toe de pompoen en laat die garen. Dit kan 10 minuten duren, het kan ook 20 minuten duren, maar blijf roeren.
*Dan gaat de vis er in in blokken en de garnalen (RAUW!), welke na 3 - 4 minuten voldoende zijn gegaard.
*Dan de witte kool en broccoli en pas op het laatst de klein gesneden pak soy.
*Dan het citrussap er door roeren en opdienen maar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
1) Als Soep : In voorverwarmde soepborden de inhoud van de pan goed verdelen en bestrooien met korianderblaadjes.
2) Als een soort vis haché : De inhoud van de pan verdelen over borden met rijst of noedels en wat zuiniger zijn met de "nattigheid".
Ook bestrooien met gehakte korianderblaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst