OPDIENEN:
1) Als Soep : In voorverwarmde soepborden de inhoud van de pan goed verdelen en bestrooien met korianderblaadjes.
2) Als een soort vis haché : De inhoud van de pan verdelen over borden met rijst of noedels en wat zuiniger zijn met de "nattigheid".
Ook bestrooien met gehakte korianderblaadjes.
Recept
« Terug naar recepten
Vissoep met met Pompoen op z'n Thais
PT45M
Vissoep met met Pompoen op z'n Thais
Een heerlijk vissoep met met pompoen op z'n thais recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vissoep met met Pompoen op z'n Thais te bereiden
*Schep de roomlaag van de kokosmelk en verhit deze langzaam in een grote pan met dikke bodem. Fruit hierin aan de uien en knoflook en doe daarbij na enige tijd de currypasta. Flink roerend de rest van de kokosmelk toevoegen. Blijven roeren en vervolgens de visbouillon, vissaus, suiker, sereh, purut, kunyit toevoegen.
*Blijf roeren en voeg toe de pompoen en laat die garen. Dit kan 10 minuten duren, het kan ook 20 minuten duren, maar blijf roeren.
*Dan gaat de vis er in in blokken en de garnalen (RAUW!), welke na 3 - 4 minuten voldoende zijn gegaard.
*Dan de witte kool en broccoli en pas op het laatst de klein gesneden pak soy.
*Dan het citrussap er door roeren en opdienen maar.
*Blijf roeren en voeg toe de pompoen en laat die garen. Dit kan 10 minuten duren, het kan ook 20 minuten duren, maar blijf roeren.
*Dan gaat de vis er in in blokken en de garnalen (RAUW!), welke na 3 - 4 minuten voldoende zijn gegaard.
*Dan de witte kool en broccoli en pas op het laatst de klein gesneden pak soy.
*Dan het citrussap er door roeren en opdienen maar.