Recept
« Terug naar recepten
Vissoep met Tomaten (Spaans)
PT150M
Vissoep met Tomaten (Spaans)
Een soortement maaltijdsoep.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vissoep met Tomaten (Spaans) te bereiden
- Verhit de olie in de pan en fruit daarin aan de ui, knoflook, prei, paprika en vekelknol (soort Spaanse soffrita), totdeat de uien en venkel zacht zijn geworden.
- Doe hierbij de chorizo en bak de blokjes een beetje uit.
- Doe dan de blikken tomaat er bij en het concentraat, zet het vuur hoger en breng aan de kook. Laat dit even koken.
- Nu mogen de andere ingredienten er bij, behalve de vis. Breng weer aan de kook en laat 10 minuten door koken.
- Breng op smaak met veel vers gemalen zwarte peper en iets zeezout.
- Voeg de vis toe en laat dit sudderen tot de stukken vis uit elkaar vallen
- Decoreer de soep eventueel met een lepeltje crême fraiche en een garnaal en wat venkelgroen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Hierbij doet een stevige rosé het goed of een lichtere rode wijn.
Jan A van der Hoeden zegt:
Bij de ingredienten staan alleen 2 blikken à 400 gram tomaat.Dat zijn dus ook de enige 2 blikken die we gebruiken.
Jan A.