Recept
« Terug naar recepten
Visterrine
PT60M
Visterrine
Een heerlijk visterrine recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visterrine te bereiden
1. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op de snijkant op een bakplaat onder de grill, tot de schil begint te blazen. Laat afkoelen in een plastic zak. Pel ze. Snijd ze in stukjes.
2. Schil de wortelen, snijd ze in blokjes. Kook ze beetgaar in water met een nootje boter, een snuifje suiker, peper en zout. Giet af en laat ze uitlekken.
3. Snijd de visfilets in stukjes. Pureer ze met de staafmixer.
4. Klop de eiwitten lichtjes los en vermeng ze met de vis en de room. Schep er de groenten door. Kruid naar smaak met peper en zout.
5. Beboter een vorm. Beboter ook een groot vel aluminiumfolie en leg het erin. Schep er het mengsel in. Druk lichtjes aan en strijk de bovenkant glad. Dek af met het overhangende aluminiumfolie. Zet 30 minuten in een warmwaterbad in de oven, op 200°C.
6. Laat afkoelen in de vorm, eerst op kamertemperatuur en dan in de koelkast. Serveer in plakken, met dragonmayonaise of cocktailsaus en warme toast.
2. Schil de wortelen, snijd ze in blokjes. Kook ze beetgaar in water met een nootje boter, een snuifje suiker, peper en zout. Giet af en laat ze uitlekken.
3. Snijd de visfilets in stukjes. Pureer ze met de staafmixer.
4. Klop de eiwitten lichtjes los en vermeng ze met de vis en de room. Schep er de groenten door. Kruid naar smaak met peper en zout.
5. Beboter een vorm. Beboter ook een groot vel aluminiumfolie en leg het erin. Schep er het mengsel in. Druk lichtjes aan en strijk de bovenkant glad. Dek af met het overhangende aluminiumfolie. Zet 30 minuten in een warmwaterbad in de oven, op 200°C.
6. Laat afkoelen in de vorm, eerst op kamertemperatuur en dan in de koelkast. Serveer in plakken, met dragonmayonaise of cocktailsaus en warme toast.
Van den broeck zegt: