KookJij

Vlaamse gemarineerde ribjes

Een heerlijk vlaamse gemarineerde ribjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vlaamse gemarineerde ribjes te bereiden

Snijd de spareribs in stukken van 6 ribjes. Verwarm de ingrediënten voor de marinade en leg de ribbetjes er minimaal 8 uur in. Verwarm de oven voor op 160°C.
Bereiden:
Bereiden: Schep de ribbetjes uit de marinade. Giet de marinade in een pannetje en kook deze in tot de helft over is. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bak de ribbetjes vooraf in een pan even rondom bruin. Leg ze vervolgens naast elkaar in een braadslee of ovenschaal en giet er een beetje van het marinadevocht op. Gaar ze circa 50 minuten in het midden van de oven. Voeg af en toe marinadevocht toe. Rooster de noten in een droge hete koekenpan lichtbruin. Serveer de ribjes op een schaal en strooi de noten erover.
Tip:
Serveersuggestie: Lekker met witlof of sla en gebakken aardappels. Vervang de pils door een donkere biersoort. Neem in plaats van spareribs schouderkarbonades

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst