KookJij

Babi ketjap met sperziebonen en geroosterde cashewnoten

De babi ketjap heb ik gemaakt van varkenshaas. De sperziebonen heb ik even voorgekookt. De cashewnoten heb ik geroosterd in een droge koekenpan. De sperziebonen, babi ketjap en cashewnoten worden gemengd. Samen met rijst of mihoen een heerlijke maaltijd.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi ketjap met sperziebonen en geroosterde cashewnoten te bereiden

  1. Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook ze beetgaar in water en zout. Giet de sperziebonen af in een zeef of vergiet. Spoel ze af met koud water. Laat goed uitlekken.
  2. Verhit de olie in een grote Koekenpan. Bak het vlees (in gedeelten) aan alle kanten snel bruin.Zet het vlees even apart.  Kruid het vlees met peper en zout.
  3. Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet.
  4. Doe het vlees weer terug in de pan en voeg de azijn, gember, ketjap een scheutje water toe. Laat het vlees in plm. 5 -10 minuten gaar worden. (afhankelijk van de grootte van de blokjes en het soort vlees dat je gebruikt hebt.)
  5. Meng de sperziebonen door de babi ketjap.
  6. Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan.
  7. Dien de babi ketjap op met sperziebonen en de cashewnoten.
  8. Lekker met rijst.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Snij de varkenshaas in wat grotere stukjes, dan wordt het vlees niet zo snel droog. Bak het vlees in gedeelten. Haal het vlees dat gebakken is uit de pan en doe pas als al het vlees gebakken is alles weer bij elkaar.
In plaats van varkenshaas zijn hamlappen ook erg lekker. Dan kost het wel wat meer tijd om ze gaar te laten worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst