Recept
« Terug naar recepten
Vlaamse hutspot
PT65M
Vlaamse hutspot
Een heerlijk vlaamse hutspot recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Varkensvlees
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaamse hutspot te bereiden
1. Snipper de uien en snij de andere groenten in grove stukken.
2. Schil de aardappelen en deel ze in vier.
3. Bak het vlees goed bruin in hete boter met de gesnipperde uien.
4. Overgiet het geheel met warm water. Voeg de groenten bij, wat peper en zout.
5. Leg de aardappelen er bovenop en laat ze lang en zachtjes stoven in een goed afgesloten pan. Giet desnoods wat water bij.
Serveertip: Dit gerecht wordt pas echt retro als u het opdient in een mooie oude stoofpot. Serveer hierbij afzonderlijk een potje met graanmosterd en uiteraard een glas donker tafelbier.
Tip: *Andere groenten kunnen ook: een hutspot leent zich tot de meest gevarieerde groentebundel en tot grote hoeveelheden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Je hebt gelijk, Ik heb me vergist en varkensvlees en rundvlees verwisseld.
Nomaals sorry
:);)
m.v.g. Bert Allers
kris zegt:
bertal zegt:
Spiering zijn de lage ribben, vlees van 2e kategorie, is stoofvlees van eerste kwaliteit.:);)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Bedankt voor het compliment.:);)
m.v.g. Bert