Recept
« Terug naar recepten
Vlaamse rode kool
PT45M
Vlaamse rode kool
Een heerlijk vlaamse rode kool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaamse rode kool te bereiden
Maak de kool schoon en schaaf ze in zeer dunne reepjes (dit gaat sneller met een keukenmachine).Snijd de lange reepjes wat kleiner en leg de kool in een vergiet en kneed er wat zout door.Laat de kool zeker 20 min.staan en knijp er zoveel vocht uit.Schil de knolselderij en snijd deze in zeer kleine stukjes.Besprenkel ze met wat citroensap.Schil en snipper de appel en besprenkel deze ook wat met citroensap.Meng de kool,knoldelderij en de appel door elkaar en voeg peper naar smaak toe.Leg de salade op een schaal en giet de zure room erop.