Recept
« Terug naar recepten
Gerookte paling met rucola, appel en zure room
PT20M
Gerookte paling met rucola, appel en zure room
Een heerlijk voorgerecht dat binnen een mum van tijd op tafel staat, dus erg
praktisch voor een diner met kerst of een andere keer als je gasten krijgt.
Ook is dezelfde hoeveelheid heel goed geschikt als je het wilt maken voor
op een buffet. Je neemt dan gewoon cocktailglaasjes of andere mooie
kleine kommetjes.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
SPAR/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte paling met rucola, appel en zure room te bereiden
- Snij de gerookte paling in reepjes.
- Spoel de af (schillen hoeft niet) haal het klokhuis eruit en snij de appel in reepjes. Knijp er wat citroensap overheen zodat de appel niet bruin wordt.
- Meng de rucola, appel en gerookte paling onder elkaar. Kruid met peper, zout en walnotenolie.
- Doe het mengsel in schaaltjes of glaasjes en werk af met enkele toefjes zure room en geroosterde pijnboompitten.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Je kunt de paling ook vervangen door andere gerookte zalm, makreel, forel of heilbot.