KookJij

Gerookte paling met rucola, appel en zure room

Een heerlijk voorgerecht dat binnen een mum van tijd op tafel staat, dus erg praktisch voor een diner met kerst of een andere keer als je gasten krijgt. Ook is dezelfde hoeveelheid heel goed geschikt als je het wilt maken voor op een buffet. Je neemt dan gewoon cocktailglaasjes of andere mooie kleine kommetjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: SPAR/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gerookte paling met rucola, appel en zure room te bereiden

  1. Snij de gerookte paling in reepjes.
  2. Spoel de af (schillen hoeft niet) haal het klokhuis eruit en snij de appel in reepjes. Knijp er wat citroensap overheen zodat de appel niet bruin wordt.
  3. Meng de rucola, appel en gerookte paling onder elkaar. Kruid met peper, zout en walnotenolie.
  4. Doe het mengsel in schaaltjes of glaasjes en werk af met enkele toefjes zure room en geroosterde pijnboompitten.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Je kunt de paling ook vervangen door andere gerookte zalm, makreel, forel of heilbot.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst