Recept
« Terug naar recepten
Aardpeersoep van Julius Jaspers
PT60M
Aardpeersoep van Julius Jaspers
Altijd leuk om recepten te maken van koks waar ik bewondering voor heb.
Julius is er eentje van.
Julius maakt de champignonbouillon zelf, ik heb gebruik gemaakt van
een (goede) paddenstoelenbouillon.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Julius Jaspers/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardpeersoep van Julius Jaspers te bereiden
- Schil aardpeer, knolselderij en wortel en snijd fijn.
- Zet de groentes zonder te kleuren aan in de olijfolie voeg sjalot toe en stoof in 10 minuten gaar.
- Voeg de bouillon toe breng aan de kook, en laat dit nog 15-20 minuten zachtjes garen.
- Pureer de groentes in het kookvocht (met een staafmixer) voeg melk en room en warm het geheel goed door breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- Optioneel: maak de soep af met geroosterde pompoenpitten, pompoenpitolie en/of gerookte paling in kleine blokjes
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Julius: Soep van aardpeer (topinambour of jerusalem artichoke). Er gaat een beetje knolselderij en wortel door om de smaak iets af te zwakken want anders zijn de aardperen wel heel heftig. Ik houd 'm vaak vegetarisch en maak 'm af met wat pompoenpitolie en wat geroosterde pompoenpitten, maar ik was bij de Hanos (groothandel) en daar hadden ze Ierse paling, in kleine blokjes op de soep, waanzinnig!