Recept
« Terug naar recepten
Vlaamse stoverij met bruin bier
PT60M
Vlaamse stoverij met bruin bier
Een heerlijk vlaamse stoverij met bruin bier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaamse stoverij met bruin bier te bereiden
Snij de gepelde uien in grove stukken. Smelt de boter tot ze de kleur van hazelnoten krijgt en doe er het stoofvlees in. Kruid met peper van de molen en zout. Voeg de uien toe en laat meekleuren.
Blus de pan met het bier. Leg er een boterham bestreken met de mosterd op. Voeg tijm en laurier toe en laat onder een deksel smoren. Afhankelijk van de taaiheid van het vlees duurt dit 1 à 2 uur. Bind de saus eventueel wat met maïszetmeel.
Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in frieten van 1,5 op 1,5 cm dik. Probeer ze zo gelijk mogelijk te snijden qua lengte. Pocheer de frieten eerst op 140 °C tot ze bovendrijven. Laat ze uitlekken en bak ze net voor het opdienen mooi goudbruin.
Schep wat stoofvlees op een groot, plat bord. Schik evenwijdig naast elkaar 2 dikke frieten, leg er 2 haaks op en herhaal dit nog eens.
Blus de pan met het bier. Leg er een boterham bestreken met de mosterd op. Voeg tijm en laurier toe en laat onder een deksel smoren. Afhankelijk van de taaiheid van het vlees duurt dit 1 à 2 uur. Bind de saus eventueel wat met maïszetmeel.
Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in frieten van 1,5 op 1,5 cm dik. Probeer ze zo gelijk mogelijk te snijden qua lengte. Pocheer de frieten eerst op 140 °C tot ze bovendrijven. Laat ze uitlekken en bak ze net voor het opdienen mooi goudbruin.
Schep wat stoofvlees op een groot, plat bord. Schik evenwijdig naast elkaar 2 dikke frieten, leg er 2 haaks op en herhaal dit nog eens.