Recept
« Terug naar recepten
Vlaamse uiensoep
PT60M
Vlaamse uiensoep
Een heerlijk vlaamse uiensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
chef kok Henk Wieland, Nijmegen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaamse uiensoep te bereiden
Zet het water samen met het bouillonblokje op en breng dit aan de kook. Doe de spekjes in een ruime pan aanbakken, voeg de knoflook en de uien toe en laat die mee zweten. Vervolgens de tomatenpuree toevoegen en ontzuren. Dan de bloem toevoegen en laten garen. Vervolgens de bouillon en de overige ingrediënten toevoegen en dit alles 45 minuten laten garen. Doe wat kaas op het stokbrood en leg deze in de soepkop. Schep de hete soep over het stokbrood.