Recept
« Terug naar recepten
Voorjaarssalade met gerookte kip
PT15M
Voorjaarssalade met gerookte kip
Een heerlijk voorjaarssalade met gerookte kip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Vins d'Alsace
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Voorjaarssalade met gerookte kip te bereiden
- Maak de groenten schoon, snijd de bloemkool in kleine roosjes, snijd de worteltjes in schuine plakjes en de paprika in kleine blokjes.
- Blancheer de bloemkool in kokend water met wat zout gedurende 4 minuten, de wortel en tuinerwtjes 2 minuten en spoel ze met koud water af.
- Snijd de kip in blokjes, bak de bacon in een droge koekenpan krokant uit en verkruimel het.
- Roer de mayonaise los, voeg 2 eetlepels fijngehakte kruiden toe en maak de saus verder op smaak met versgemalen peper en limoenrasp. Voeg tenslotte wat limoensap toe.
- Schep alle ingrediënten door elkaar. Serveer de salade met vers geroosterd brood
- Blancheer de bloemkool in kokend water met wat zout gedurende 4 minuten, de wortel en tuinerwtjes 2 minuten en spoel ze met koud water af.
- Snijd de kip in blokjes, bak de bacon in een droge koekenpan krokant uit en verkruimel het.
- Roer de mayonaise los, voeg 2 eetlepels fijngehakte kruiden toe en maak de saus verder op smaak met versgemalen peper en limoenrasp. Voeg tenslotte wat limoensap toe.
- Schep alle ingrediënten door elkaar. Serveer de salade met vers geroosterd brood