Recept
« Terug naar recepten
Vossebessentaart (puolukkakakku)
PT45M
Vossebessentaart (puolukkakakku)
Een heerlijk vossebessentaart (puolukkakakku) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
www.finlandsite.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vossebessentaart (puolukkakakku) te bereiden
Rasp de amandelen en voeg de eieren, de tarwebloem, bakpoeder en het citroensap met de geraspte schil toe. Verspreid dit in een springvorm en zet de vorm in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 10 minuten. Mix de marenki en verspreid het over de halfgare bodem. Zet dit voor 15 minuten in de oven, net zolang dat de marenki mooi bruin is en de bodem gaar. Strooi bovenop de vossenbessen. Serveer met vanillesaus of vanille ijs.