Recept
« Terug naar recepten
Vrijdagse soep
PT30M
Vrijdagse soep
Een heerlijk vrijdagse soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koos Manders
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vrijdagse soep te bereiden
Haal de korstjes van het brood. Zet het water op en breng het aan de kook. Voeg al roerende stukje bij stukje het brood toe, totdat een tamelijk dikke soep is verkregen (broodsoep). Neem een grote braadpan met dikke bodem. Laat daarin de uien in de hete reuzel bruin braden. Voeg de savooiekool toe en iets later de wortelen en de knolselderij. Laat alles 20 minuten zachtjes stoven. Voeg naar smaak maggi toe. Schep de broodsoep in de braadpan. Laat de soep nog even koken. En voeg tot slot nog mosterd naar smaak toe.