Recept
« Terug naar recepten
Vruchtenbrood
PT30M
Vruchtenbrood
Een heerlijk vruchtenbrood recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Vruchtenbrood te bereiden
1. Vet een broodvorm van 900 g in met de boter en bedek de boter met bakpapier.
2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Roer de suiker, de banaan, de sukade, de noten en de cranberry's erdoor.
3. Meng in een andere kom het sinaasappelsap, de eieren en de olie tot een gladde massa. Voeg dit toe aan de droge ingredienten en meng alles goed. Schep het mengsel in de ingevette broodvorm.
4. Bak het brood 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 °C tot het stevig aanvoelt, of tot een metalen pin er weer schoon uitkomt.
5. Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.
6. Leng de poedersuiker aan met een beetje water en besprenkel hiermee het brood. Strooi het raspsel erover. Laat het glazuur drogen; snijd het brood voor het serveren in plakken.
2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Roer de suiker, de banaan, de sukade, de noten en de cranberry's erdoor.
3. Meng in een andere kom het sinaasappelsap, de eieren en de olie tot een gladde massa. Voeg dit toe aan de droge ingredienten en meng alles goed. Schep het mengsel in de ingevette broodvorm.
4. Bak het brood 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 °C tot het stevig aanvoelt, of tot een metalen pin er weer schoon uitkomt.
5. Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.
6. Leng de poedersuiker aan met een beetje water en besprenkel hiermee het brood. Strooi het raspsel erover. Laat het glazuur drogen; snijd het brood voor het serveren in plakken.
derbyke zegt: