KookJij

Vruchtengelatine met yoghurtsaus

Een heerlijk vruchtengelatine met yoghurtsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Nagerecht
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vruchtengelatine met yoghurtsaus te bereiden

De gelatineblaadjes 10 minuten in koud water leggen zodat ze helemaal slap worden. In een klein steelpannetje 50 cc van de appelsap aan de kook brengen. Van het vuur af de blaadjes gelatine er stuk voor stuk doorroeren (Je ziet de gelatine smelten op het moment dat het met de hete appelsap in aanraking komt). Als alle gelatine in de warme appelsap zit ook de 250 cc koude appelsap erbij roeren. Dit mengsel even laten staan. Intussen de banaan in dunne plakjes snijden, aardbeien wassen en aardbeien doormidden snijden en als laatste de bosbessen even goed afspoelen. In een timbaaltje (of in een klein koffiekopje) een klein laagje van het gelatinevocht gieten. Hierop twee plakjes banaan leggen. Achtereenvolgens ½ aardbei, 5 bosbessen, ½ aardbei en 3 plakjes banaan in het timbaaltje leggen. Steeds na het fruit even het timbaaltje opvullen met gelatine. De gevulde timbaaltjes minimaal 2-3 uur in de koelkast zetten om op te stijven.
Om de puddinkjes te storten het timbaaltje even in een warm badje dompelen. Niet te lang want de gelatine warmt natuurlijk heel erg snel op en wordt dan weer vloeibaar. De yoghurt en de zoetstof door elkaar roeren en dit om het toetje heen lepelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mary

Mary zegt:
Bedankt :)
Tania

Tania zegt:
1 blaadje gelatine is gelijk aan 1,67 gram. De 4 blaadjes samen is dus ongeveer 6,7 gram.:)
Mary

Mary zegt:
Hoeveel gram gelatine?