KookJij

Vruchtentiramisu

Een heerlijk vruchtentiramisu recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: C1000
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vruchtentiramisu te bereiden

Schil de sinaasappels dik met een scherp mes en snij het vruchtvlees boven een kom tussen de vliezen uit. Houd de partjes heel en bewaar het sinaasappelsap. Klop de mascarpone los met de suiker en roer er de citroenkwark door. Roer de grand marnier door het sinaasappelsap en wentel er snel de lange vingers door. Leg op 4 bordjes steeds 3 lange vingers, een laagje sinaasappel en een laagje mascarponemengsel. Herhaal deze lagen eenmaal en leg de tweede laag lange vingers er dwars bovenop. Garneer de vruchtentiramisu met wat partjes sinaasappel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kooktan

kooktan zegt:
Dit lijkt me een heerlijk frisse variant op de gebruikelijke chocolade tiramisu. Bij uitstek geschikt voor een van de kerstdagen. Voor de kinderen natuurlijk zonder grand marnier. Bij mij komt dit in ieder geval op het menu! mmmmmm:p