Ik maak het deeg meestal savonds en bak de wafels dan smorgens. Neem een ijslepel en dompel deze even in olie of een andere olie, dit gaat plakken tegen.
Laat de wafelpan in de tussen tyd warm worden op stand 2 tefalpan.
Recept
« Terug naar recepten
Wafels de echte limburgse
PT30M
Wafels de echte limburgse
Heerlijke echte Limburgse wafels
Bereiding
Hoe Wafels de echte limburgse te bereiden
Smelt de boter handwarm niet te heet laten worden, Eventueel toevoegen van een smaak amandel of rum, het meel en bakpoeder met de suiker vermengen
voeg daarna de boter toe en roer met een krachtige mixer , daar het deeg nogal zwaar wordt. Tot een kruimelige massa.
Voeg dan een voor een de eieren toe. Goed doormengen het deeg is nu klaar.
Zet het deeg een nacht op een warme plaats en afdekken met een handdoek.
voeg daarna de boter toe en roer met een krachtige mixer , daar het deeg nogal zwaar wordt. Tot een kruimelige massa.
Voeg dan een voor een de eieren toe. Goed doormengen het deeg is nu klaar.
Zet het deeg een nacht op een warme plaats en afdekken met een handdoek.
Lei Schepers zegt:
Je doet een hoop werk en dan moet je niet besparen, door margarine i.p.v. boter te gebruiken.
Bij gebruik van boter of margarine, werkt gist niet goed.