KookJij

Wafels de echte limburgse

Heerlijke echte Limburgse wafels
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 50 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie: 750 kCal energie
15 Gram vet
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wafels de echte limburgse te bereiden

Smelt de boter handwarm niet te heet laten worden, Eventueel toevoegen van een smaak amandel of rum, het meel en bakpoeder met de suiker vermengen
voeg daarna de boter toe en roer met een krachtige mixer , daar het deeg nogal zwaar wordt. Tot een kruimelige massa.
Voeg dan een voor een de eieren toe. Goed doormengen het deeg is nu klaar.
Zet het deeg een nacht op een warme plaats en afdekken met een handdoek.

Mijn kookverhaal (henk suy)

Ik maak het deeg meestal savonds en bak de wafels dan smorgens. Neem een ijslepel en dompel deze even in olie of een andere olie, dit gaat plakken tegen.
Laat de wafelpan in de tussen tyd warm worden op stand 2 tefalpan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lei Schepers

Lei Schepers zegt:
Gebruik i.p.v. margarine, roomboter; véél lekkerder!!!
Je doet een hoop werk en dan moet je niet besparen, door margarine i.p.v. boter te gebruiken.
Bij gebruik van boter of margarine, werkt gist niet goed.
Anna

Anna zegt:
Henk , kan ik dit recept gebruiken voor een ouderwets wafelijzer? En heb jij een recept met gist in plaats van bakpoeder? Groeten.
liske

liske zegt:
Het merk is HONIG!
J. van Boxtel

J. van Boxtel zegt:
:)Dank je wel...
henk30

henk30 zegt:
ik bedoel het merk van honing srry voor de reklame
J. van Boxtel

J. van Boxtel zegt:
Beste Henk, bedoel je zelfrijzend bakmeel met Honing?