KookJij

Walnoten, zoet en gefrituurd (zie opm)

Een heerlijk walnoten, zoet en gefrituurd (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Koud
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mijn kookknipselmap: Desserts en Taarten 2.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Walnoten, zoet en gefrituurd (zie opm) te bereiden

Het water met de honing en suiker op laag vuur aan de kook brengen en roeren tot honing en suiker zijn opgelost.
Doe de noten dan in de pan en kook ze zachtjes ± 5 minuten, goed roeren zodat ze overal in aanraking komen met het sausje.
Giet de walnoten dan af en laat ze 1 uur drogen.
Verhit dan wat olie in een wok en frituur op zacht vuur de walnoten tot goudbruin en knapperig (5 à 8 minuten) Blijf wel roeren, ze kunnen snel verbranden.
Schep de noten uit de wok, laat ze afkoelen en strooi er dan poedersuiker over.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Zeer aparte smaak. Dit recept had ik al lang, maar nog niet eerder bereid.
Je kunt de noten ook als borrelhapje serveren.
Als je ze wat kleiner maakt, smaken ze goed bij pudding en vla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Dank je wel Fabita,. lijkt mij ook lekker op een taart met appelen.
Grt Mia :):p
fabita

fabita zegt:
Moet je zeker doen, heel apart. Ik had schoenlapperstaart met abrikozen en gember gebakken en wat van deze noten kleiner gehakt erbij gegeven. Mijn man nam natuurlijk ook slagroom ernaast.:)
apu

apu zegt:
Dit ga ik zeker proberen! Ben gek op walnoten:p