Zeer aparte smaak. Dit recept had ik al lang, maar nog niet eerder bereid.
Je kunt de noten ook als borrelhapje serveren.
Als je ze wat kleiner maakt, smaken ze goed bij pudding en vla.
Recept
« Terug naar recepten
Walnoten, zoet en gefrituurd (zie opm)
PT15M
Walnoten, zoet en gefrituurd (zie opm)
Een heerlijk walnoten, zoet en gefrituurd (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn kookknipselmap: Desserts en Taarten 2.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Walnoten, zoet en gefrituurd (zie opm) te bereiden
Het water met de honing en suiker op laag vuur aan de kook brengen en roeren tot honing en suiker zijn opgelost.
Doe de noten dan in de pan en kook ze zachtjes ± 5 minuten, goed roeren zodat ze overal in aanraking komen met het sausje.
Giet de walnoten dan af en laat ze 1 uur drogen.
Verhit dan wat olie in een wok en frituur op zacht vuur de walnoten tot goudbruin en knapperig (5 à 8 minuten) Blijf wel roeren, ze kunnen snel verbranden.
Schep de noten uit de wok, laat ze afkoelen en strooi er dan poedersuiker over.
Doe de noten dan in de pan en kook ze zachtjes ± 5 minuten, goed roeren zodat ze overal in aanraking komen met het sausje.
Giet de walnoten dan af en laat ze 1 uur drogen.
Verhit dan wat olie in een wok en frituur op zacht vuur de walnoten tot goudbruin en knapperig (5 à 8 minuten) Blijf wel roeren, ze kunnen snel verbranden.
Schep de noten uit de wok, laat ze afkoelen en strooi er dan poedersuiker over.
mia7 zegt:
Grt Mia :):p