Recept
« Terug naar recepten
Walnotenparfait
PT30M
Walnotenparfait
Een heerlijk walnotenparfait recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wim hovens
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Walnotenparfait te bereiden
Meng de eieren, eierdooiers en de suiker in een hittebestendige schaal (liefst mengkom). Snijd de vanillestokjes horizontaal open en verwijder het “zaad” uit het stokje.
Doe dit bij de eier-suikermassa en klop dit alles luchtig en schuimig (met behulp van een mixer) au bain-marie tot lichaamstemperatuur (ongeveer 37º C.), waarbij veel volume wordt verkregen.
Sla de room zonder suiker op tot yoghurtdikte en vermeng dit (liefst spatelend) met het eiermengsel.
Hak de walnoten en vermeng ze met de notenlikeur. Spatel ook de notenmassa door het eier-roommengsel. Schep het mengsel voorzichtig in kleine vormpjes.
Vries ze 3 tot 4 uur van tevoren in, voordat de parfait wordt geserveerd.
Garneer de walnotenparfait met poedersuiker en cacao.
Doe dit bij de eier-suikermassa en klop dit alles luchtig en schuimig (met behulp van een mixer) au bain-marie tot lichaamstemperatuur (ongeveer 37º C.), waarbij veel volume wordt verkregen.
Sla de room zonder suiker op tot yoghurtdikte en vermeng dit (liefst spatelend) met het eiermengsel.
Hak de walnoten en vermeng ze met de notenlikeur. Spatel ook de notenmassa door het eier-roommengsel. Schep het mengsel voorzichtig in kleine vormpjes.
Vries ze 3 tot 4 uur van tevoren in, voordat de parfait wordt geserveerd.
Garneer de walnotenparfait met poedersuiker en cacao.