Recept
« Terug naar recepten
walnotenparfait
PT20M
walnotenparfait
Een heerlijk walnotenparfait recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe walnotenparfait te bereiden
Klop de slagroom stijf en zet deze in de koelkast.roer de dooiers met suiker en honing tot een schuimige massa.Breng de melk met de vanillesuiker aan de kook.Voeg wat hete melk bij het dooiermengsel en roer dit goed door elkaar.Roer nu het dooiermengsel in een keer bij de hete melk en laat het geheel binden.Roer de vla koud en zet deze in de koelkast.Laat de suiker in een pan met dikke bodem karameliseren en voeg de gehakte walnoten toe.Verdeel dit mengsel over een met olie bestreken bakplaat en laat afkoelen.Verkruimel het walnotenmengsel.haal de vla en de slagroom uit de koelkast.Schep door de vla het citroensap,de stijfgeslagen room en de walnoten.Schep nu alles in kleine vormpjes of een kleine cakevorm.Zet dit 4 uur of liever een hele nacht in de vriezer.Snij de parfait in plakken en stort de vormpjes op een groot bord.Garneer met wat walnoten en wat blauwe druiven.