Recept
« Terug naar recepten
Walnotentaartjes
PT45M
Walnotentaartjes
Een heerlijk walnotentaartjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Walnotentaartjes te bereiden
1. Snij de boter in stukjes en meng ze met de poedersuiker, het amandelpoeder en de bloem tot een gladde massa in de keukenmachine. Doe er de eidooier en 4 eetlepels water bij en mix tot er een bol ontstaat. Verpak in plasticfolie en leg 15 minuten in de koelkast.
2. Snij voor de vulling de boter in stukjes en roer tot ze zacht is. Doe er 40g suiker, het ei, het amandelpoeder en de bloem bij. Zet koel weg.
3. Rol het deeg uit en bkleed er 6 ingevette vormpjes mee. Prik de bodem in met een vork. Leg wat bakpapier in elk taartje en bedek het met droge peulvruchten. Bak de taartjes blind gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Haal het bakpapier met de peulvruchten uit de taartjes en laat ze wat afkoelen. Haal ze uit de vormpjes.
4. Verdeel de amandelcrème over de taartjes. Doe de rest van de suiker in een pan op een zacht vuurtje. Laat de suiker opwarmen tot er een lichtbruine karamel ontstaat. Voeg er de noten aan toe en laat ze 2 minuten karameliseren. Verdeel de noten over de taartjes en laat alles goed afkoelen.
2. Snij voor de vulling de boter in stukjes en roer tot ze zacht is. Doe er 40g suiker, het ei, het amandelpoeder en de bloem bij. Zet koel weg.
3. Rol het deeg uit en bkleed er 6 ingevette vormpjes mee. Prik de bodem in met een vork. Leg wat bakpapier in elk taartje en bedek het met droge peulvruchten. Bak de taartjes blind gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Haal het bakpapier met de peulvruchten uit de taartjes en laat ze wat afkoelen. Haal ze uit de vormpjes.
4. Verdeel de amandelcrème over de taartjes. Doe de rest van de suiker in een pan op een zacht vuurtje. Laat de suiker opwarmen tot er een lichtbruine karamel ontstaat. Voeg er de noten aan toe en laat ze 2 minuten karameliseren. Verdeel de noten over de taartjes en laat alles goed afkoelen.
Jolanda zegt: