Recept
« Terug naar recepten
warm tonijnbroodje
PT25M
warm tonijnbroodje
Een heerlijk warm tonijnbroodje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joan Houtenbrink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Joan Houtenbrink
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe warm tonijnbroodje te bereiden
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Snijd de kapjes van het brood en hol met een dessertlepel de broodjes uit totdat er een laagje van ongeveer 1 cm over is.
Pluk met je hand het uitgeholde brood in kleine stukjes en doe die ongeveer 10 minuten in de oven zodat ze knapperig worden. Meng in een kom de tonijn, mais, kidneybonen, in kleine blokjes gesneden paprika en 5 fijne ringetjes prei in kleine stukjes gesneden samen met het krokante broodkuim. Voeg de dille/citroensaus en de chilisaus toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Vul de broodjes en zet het kapje erop. Zet de broodjes op de bakplaat en doe er losjes een stukje aluminiumfolie overheen. Bak de broodjes zodat de inhoud warm wordt. Let op dat de inhoud niet gaat borrelen. Direct serveren.
Snijd de kapjes van het brood en hol met een dessertlepel de broodjes uit totdat er een laagje van ongeveer 1 cm over is.
Pluk met je hand het uitgeholde brood in kleine stukjes en doe die ongeveer 10 minuten in de oven zodat ze knapperig worden. Meng in een kom de tonijn, mais, kidneybonen, in kleine blokjes gesneden paprika en 5 fijne ringetjes prei in kleine stukjes gesneden samen met het krokante broodkuim. Voeg de dille/citroensaus en de chilisaus toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Vul de broodjes en zet het kapje erop. Zet de broodjes op de bakplaat en doe er losjes een stukje aluminiumfolie overheen. Bak de broodjes zodat de inhoud warm wordt. Let op dat de inhoud niet gaat borrelen. Direct serveren.