Recept
« Terug naar recepten
warme ananas
PT20M
warme ananas
Een heerlijk warme ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe warme ananas te bereiden
Schil de ananas en verwijder de ogen. Snijd hem kruislings in 6 stukken. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie, vouw een opstaande rand langs de zijkanten en vet die in met de gesmolten boter. Verwarm de grill voor. Leg de ananas op de folie. Bestrijk hem met boter, Doe de gember, suiker en kaneel erop, besprenkel met siroop en zet het gerecht 7 min onder de grill. Snijd intussen een paar reepjespapaja af en zet ze apart. Meng de rest met het appelsap in de keukenmachine. Zeef dit mengsel en roer het sap van de gegrilde ananas erdoor. Serveer de ananas met de saus, gedecoreerd met papaja en munt