Recept
« Terug naar recepten
Warme Avocadosalade
PT20M
Warme Avocadosalade
Een heerlijk warme avocadosalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme Avocadosalade te bereiden
Halveer de avocado's, schil ze en verwijder de pit.
Snijd het vruchtvlees in blokjes en bedruppel ze met citroensap.
Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze schuin in ringetjes.
Halveer de tomaatjes.
Pel de knoflook en snijd de teentjes fijn.
Verhit in een pan of wok 3 el olie.
Fruit hierin de lenteuitjes en de knoflook ca. 3 min.
Voeg de tomaten, azijn en mosterd toe.
Verwarm dit onder voortdurend roeren ca. 3 min. op een hoog vuur en neem dan van het vuur.
Meng er de blokjes avocado en de peterselie door.
Schik de sla op 4 borden.
Verdeel er de warme avocado-tomatensalade over en bedruppel met de rest van de olie.
Serveer direct en geef er plakjes knapperig wit stokbrood bij.
Snijd het vruchtvlees in blokjes en bedruppel ze met citroensap.
Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze schuin in ringetjes.
Halveer de tomaatjes.
Pel de knoflook en snijd de teentjes fijn.
Verhit in een pan of wok 3 el olie.
Fruit hierin de lenteuitjes en de knoflook ca. 3 min.
Voeg de tomaten, azijn en mosterd toe.
Verwarm dit onder voortdurend roeren ca. 3 min. op een hoog vuur en neem dan van het vuur.
Meng er de blokjes avocado en de peterselie door.
Schik de sla op 4 borden.
Verdeel er de warme avocado-tomatensalade over en bedruppel met de rest van de olie.
Serveer direct en geef er plakjes knapperig wit stokbrood bij.