Recept
« Terug naar recepten
Warme huispaté
PT90M
Warme huispaté
Een heerlijk warme huispaté recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme huispaté te bereiden
hak de drooggedepte lever fijn in een cutter.
Meng hem met het gehakt, de eieren, de verkruimelde beschuiten, de laurier, de tijm, de knoflook en de ui.
Kruid royaal met peper en zout.
Bekleed de wanden van een met olijfolie ingevette patévorm of cakevorm zorgvuldig met de plakjes spek.
Vul de vorm met het vleesmengsel en versier de bovenkant met schijfjes tomaat en ringetjes sjalot die u in de massa drukt.
Dek de vorm af, zet hem in een warme bain-marie en bak de paté gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven ( 30 minuten op 225°, daarna op 150° C ).
Laat afkoelen met een gewicht op het deksel.
Haal de paté uit de vorm en snijd hem in plakken.
Verhit olijfolie in een koekenpan en leg er de plakken paté in samen met ringetjes ui, stukjes olijf en stukjes spek.
Opdienen op in olijfolie opgewarmde sneden brood op een bedje van sla.
Meng hem met het gehakt, de eieren, de verkruimelde beschuiten, de laurier, de tijm, de knoflook en de ui.
Kruid royaal met peper en zout.
Bekleed de wanden van een met olijfolie ingevette patévorm of cakevorm zorgvuldig met de plakjes spek.
Vul de vorm met het vleesmengsel en versier de bovenkant met schijfjes tomaat en ringetjes sjalot die u in de massa drukt.
Dek de vorm af, zet hem in een warme bain-marie en bak de paté gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven ( 30 minuten op 225°, daarna op 150° C ).
Laat afkoelen met een gewicht op het deksel.
Haal de paté uit de vorm en snijd hem in plakken.
Verhit olijfolie in een koekenpan en leg er de plakken paté in samen met ringetjes ui, stukjes olijf en stukjes spek.
Opdienen op in olijfolie opgewarmde sneden brood op een bedje van sla.
bertal zegt:
In de toekomst zal ik nog wel wat patés er op zetten, heb een keer een cursus gevolgd bij een slager die heel bekend was voor zijn pate's, veel succes.
:);)
Groetjes Bert Allers