Recept
« Terug naar recepten
Warme, kruidige kersensaus
PT30M
Warme, kruidige kersensaus
Een heerlijk warme, kruidige kersensaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
anne prive
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
sauzen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme, kruidige kersensaus te bereiden
Steek in elk partje citroen een kruidnagel en leg de partjes in een pan, in een mengsel van de kersen met siroop, kaneelstokje, cognac en sinaasappelschil. Breng het mengsel aan de kook. Laat het mengsel zonder deksel in circa 20 min. zachtjes inkoken tot een dikke saus. Haal de pan van het vuur en verwijder de kaneelstokjes en de citroenpartjes met de kruidnagels. Serveer de saus warm of op kamertemperatuur met vanille-ijs.
Mijn kookverhaal (anne prive)
Zalig tijdens de strenge wintermaanden.