Recept
« Terug naar recepten
Warme mossel-aardappelsalade met pistou
PT30M
Warme mossel-aardappelsalade met pistou
Een heerlijk warme mossel-aardappelsalade met pistou recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme mossel-aardappelsalade met pistou te bereiden
Kook de aardappels in een laagje water met wat zout in 15 min.gaar,giet ze af en houd ze warm.Pureer voor de pistou de basillicum,knoflook,tomaten en de geraspte kaas in een keukenmachine.Laat de machine draaien en schenk langzaam de olijfolie erbij en breng het op smaak met peper en zout.Spoel de mosselen onder koud stromend water af en controleer ze op beschadigingen.Kook de mosselen met 2 el. water 2-3 min. op hoog vuur en schud de pan regelmatig.Giet de mosselen af en vang het kookvocht op.Zet 8 mosselen in schelp apart en haal de rest uit de schelp.Dek ze af en houd ze warm.Zeef het kookvocht,schenk het terug in de pan en kook het 2 min.en breng het op smaak met peper en zout.Meng 4 el.pistou en 2 el.mosselvocht.Meng de frisée en de rucola door elkaar en verdeel het over vier borden.Snijd de aardappels in plakjes en verdeel ze over de borden.Verdeel de mosselen over de borden,met op elk bord 2 schelpen.Schenk de pistou en het citroensap over de salades.Serveer direct.