Recept
« Terug naar recepten
Warme perzik met mascarpone en rum
PT30M
Warme perzik met mascarpone en rum
Een heerlijk warme perzik met mascarpone en rum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Rinus Schonewille
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn vrouw
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme perzik met mascarpone en rum te bereiden
-Slagroom kloppen met de mascarpone en suiker (en/of vanillesuiker) naar smaak toevoegen.
-Amandelschaafsel even roosteren in een droge koekenpan.
-Perziken halveren en pit verwijderen.
-De helften even onder de grill (snijvlak naar boven) of op de BBQ (snijvlak naar beneden, en met een beetje olie insmeren)
-De lange vingers drenken in de safari, vervolgens onderin de dessertschaaltjes leggen, twee per persoon.
-De perzikhelften met het snijvlak naar boven er bovenop, twee per persoon.
-In het gat een theelepel bruine suiker, wat rum er bij, en even flamberen met een aansteker.
-De slagroom naast de perzikhelften serveren met geraspte chocolade en garneren met geroosterde amandelen.
-Men kan ook kiezen voor 1 perzikhelft in combinatie met een bolletje ijs naar keuze.
-Amandelschaafsel even roosteren in een droge koekenpan.
-Perziken halveren en pit verwijderen.
-De helften even onder de grill (snijvlak naar boven) of op de BBQ (snijvlak naar beneden, en met een beetje olie insmeren)
-De lange vingers drenken in de safari, vervolgens onderin de dessertschaaltjes leggen, twee per persoon.
-De perzikhelften met het snijvlak naar boven er bovenop, twee per persoon.
-In het gat een theelepel bruine suiker, wat rum er bij, en even flamberen met een aansteker.
-De slagroom naast de perzikhelften serveren met geraspte chocolade en garneren met geroosterde amandelen.
-Men kan ook kiezen voor 1 perzikhelft in combinatie met een bolletje ijs naar keuze.