Recept
« Terug naar recepten
Warme wentelteefjes met ijs
PT15M
Warme wentelteefjes met ijs
Een heerlijk warme wentelteefjes met ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
krant
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme wentelteefjes met ijs te bereiden
Snijd de korstjes van het brood en snijd de vierkante sneetjes diagonaal doormidden.Klop in een langwerpige schaal het ei met de suiker en kaneel los en schenk er dan kloppend de melk bij.leg het brood hierin en keer ze zodat ze het mengsel volledig opzuigen.Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de wentelteefjes in 3 minuten goudkleurig.Keer ze tussentijds 1 keer.Meng suiker en kaneel en bestrooi de gebakken wentelteefjes hiermee.Bak alle 12 boterhammetjes.Schep uit het ijs 4 grote bollen.leg op elk bord 3 wentelteefjes en schep er het ijs naast.Schep over het ijs 1 flinke lepel boerenjongens.
Myrthe zegt: