Recept
« Terug naar recepten
Warmoes middeleeuws
PT20M
Warmoes middeleeuws
Een heerlijk warmoes middeleeuws recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Albert Van der linde
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warmoes middeleeuws te bereiden
Neem helder water en doe er één of twee oudbakken, ronde, witte broden in, naar gelang u veel wilt koken.
Zet de pan het vuur en hak intussen het blad van kervel, snijbiet, wat foelieblaadjes, bernagie of ossentong, de eerste blaadjes van zwarte aalbessen en van goudsbloemen, ook wat prei en kattekruid, een beetje spinazie.
Als dit fijngehakt is en het brood een tijdje in het water heeft gekookt tot het aan stukken is, doe dan de moeskruiden bij het brood en laat ze zo gaarkoken.
Doe er dan naar smaak boter en zout bij.
Zet de pan het vuur en hak intussen het blad van kervel, snijbiet, wat foelieblaadjes, bernagie of ossentong, de eerste blaadjes van zwarte aalbessen en van goudsbloemen, ook wat prei en kattekruid, een beetje spinazie.
Als dit fijngehakt is en het brood een tijdje in het water heeft gekookt tot het aan stukken is, doe dan de moeskruiden bij het brood en laat ze zo gaarkoken.
Doe er dan naar smaak boter en zout bij.