Recept
« Terug naar recepten
Witte worst in een herfstkleurtje
PT35M
Witte worst in een herfstkleurtje
Een heerlijk witte worst in een herfstkleurtje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Low Budget
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte worst in een herfstkleurtje te bereiden
Aardappelen koken in licht gezouten water afgieten en pureren samen met de kruiden het eike en olijfolie.
Spinazie even blancheren en afgieten, verwijder het vocht zeer goed uit de spinazie kruid met peper en nootmuskaat.
Witte worsten in 5 gelijke stukken snijden, 3 stukjes omwentelen met parmaham, steek op een stokje en bak gaar aan.
Voor de saus: warm een beetje boter op voeg de fijn gesneden augurk, zilverajuintjes en mosterd toe, laat even bruin worden, kruiden en wijn toevoegen laat even inkoken.
Smeer de uitsteekvormen goed in met boter, verdeel de spinazie en de puree erin. Zet in een voorverwarmde oven op 180 gr laat 10 min goed opwarmen.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af met bieslook.
Spinazie even blancheren en afgieten, verwijder het vocht zeer goed uit de spinazie kruid met peper en nootmuskaat.
Witte worsten in 5 gelijke stukken snijden, 3 stukjes omwentelen met parmaham, steek op een stokje en bak gaar aan.
Voor de saus: warm een beetje boter op voeg de fijn gesneden augurk, zilverajuintjes en mosterd toe, laat even bruin worden, kruiden en wijn toevoegen laat even inkoken.
Smeer de uitsteekvormen goed in met boter, verdeel de spinazie en de puree erin. Zet in een voorverwarmde oven op 180 gr laat 10 min goed opwarmen.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af met bieslook.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: