KookJij

Witte worst in een herfstkleurtje

Een heerlijk witte worst in een herfstkleurtje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte worst in een herfstkleurtje te bereiden

Aardappelen koken in licht gezouten water afgieten en pureren samen met de kruiden het eike en olijfolie.
Spinazie even blancheren en afgieten, verwijder het vocht zeer goed uit de spinazie kruid met peper en nootmuskaat.
Witte worsten in 5 gelijke stukken snijden, 3 stukjes omwentelen met parmaham, steek op een stokje en bak gaar aan.
Voor de saus: warm een beetje boter op voeg de fijn gesneden augurk, zilverajuintjes en mosterd toe, laat even bruin worden, kruiden en wijn toevoegen laat even inkoken.
Smeer de uitsteekvormen goed in met boter, verdeel de spinazie en de puree erin. Zet in een voorverwarmde oven op 180 gr laat 10 min goed opwarmen.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af met bieslook.


Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Dank je grietje, laat het smaken als je het klaar maakt :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Anna, gewoon om te proberen simpel en vlug klaar :);):p:);):p
grietje56

grietje56 zegt:
Dat ziet er écht lekker uit!! Zet 'm bij mijn favorieten! Thnx Hilde. :)
Anna

Anna zegt:
Ziet er weer betoverend uit!!:D:D