Recept
« Terug naar recepten
Waterkerssoep met kalkoen, peer en blauwe kaas
PT40M
Waterkerssoep met kalkoen, peer en blauwe kaas
Een heerlijk waterkerssoep met kalkoen, peer en blauwe kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waterkerssoep met kalkoen, peer en blauwe kaas te bereiden
Snij de kalkoenfilets in fijne reepjes.
Schil de peren en snij ze in kleine blokjes. Sprenkel er wat citroensap over zodat ze niet bruin worden.
Snij de waterkers zeer fijn maar hou wel enkele takjes apart voor de versiering.
Snij de champignons in schijfjes en de kaas in kleine blokjes.
Laat in een ruime kookpan de boter heet worden en bak er de kalkoenenreepjes mooi goudbruin in. Voeg de blokjes peer toe en laat al roerend gedurende 2 min. bakken.
Doe er de waterkers bij, het bouillonblokje, de paprika en de dragon. Giet er 2 dl water bij en laat afgedekt gedurende 25 min. sudderen.
Voeg dan de champignonschijfjes toe en laat nog 10 min. sudderen.
Giet er tot slot de room en het citroensap bij en werk af met peper en zout.
Serveer onmiddellijk. Versier de borden met de apart gehouden waterkerstakjes en strooi er de blokjes kaas over. Dien op met stokbrood of multigranenbroodjes.
Schil de peren en snij ze in kleine blokjes. Sprenkel er wat citroensap over zodat ze niet bruin worden.
Snij de waterkers zeer fijn maar hou wel enkele takjes apart voor de versiering.
Snij de champignons in schijfjes en de kaas in kleine blokjes.
Laat in een ruime kookpan de boter heet worden en bak er de kalkoenenreepjes mooi goudbruin in. Voeg de blokjes peer toe en laat al roerend gedurende 2 min. bakken.
Doe er de waterkers bij, het bouillonblokje, de paprika en de dragon. Giet er 2 dl water bij en laat afgedekt gedurende 25 min. sudderen.
Voeg dan de champignonschijfjes toe en laat nog 10 min. sudderen.
Giet er tot slot de room en het citroensap bij en werk af met peper en zout.
Serveer onmiddellijk. Versier de borden met de apart gehouden waterkerstakjes en strooi er de blokjes kaas over. Dien op met stokbrood of multigranenbroodjes.