Recept
« Terug naar recepten
Wiener schnitzel
PT30M
Wiener schnitzel
Een heerlijk wiener schnitzel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wiener schnitzel te bereiden
1. Leg de kalfslapjes tussen twee vellen huishoudfolie. Sla ze goed plat met een plankje (of gebruik een deegroller).
2. Klop het ei los met de olie, peper en zout. Haal de kalfslapjes achtereenvolgens door het ei en het paneermeel.
3. Bak ze 2 tot 4 minuten aan elke kant, in een braadpan in geklaarde boter. Besprenkel ze met een beetje citroensap.
4. Leg op elke schnitzel een plakje citroen en daarop een ansjovisfilet, gevuld met een kappertje. Werk verder af met stukjes olijf, geprakt ei en gehakte peterselie.
2. Klop het ei los met de olie, peper en zout. Haal de kalfslapjes achtereenvolgens door het ei en het paneermeel.
3. Bak ze 2 tot 4 minuten aan elke kant, in een braadpan in geklaarde boter. Besprenkel ze met een beetje citroensap.
4. Leg op elke schnitzel een plakje citroen en daarop een ansjovisfilet, gevuld met een kappertje. Werk verder af met stukjes olijf, geprakt ei en gehakte peterselie.
Lizemie2 zegt: