Recept
« Terug naar recepten
Wijnstoofpeertjes met creme de cassis
PT210M
Wijnstoofpeertjes met creme de cassis
Een heerlijk wijnstoofpeertjes met creme de cassis recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wijnstoofpeertjes met creme de cassis te bereiden
Schil de peertjes maar laat de steeltjes en het kroontje eraan zitten.
Breng in een grote pan de wijn, de suiker, de kruidnagels, de koekkruiden, het citroensap, het kaneelstokje en de creme de cassis aan de kook.
Laat de suiker al roerend oplossen in het vocht.
Voeg de stoofpeertjes toe, leg het deksel op de pan en laat ze in ca. 3 uur op een laag vuur gaar stoven. Keer ze op de helft van de bereidingstijd een keer om en voeg zo nodig wat water of wijn toe.
Neem vervolgens de peertjes uit de pan en zet ze in een schaal.
Zeef het kookvocht boven een andere pan en breng dit opnieuw aan de kook. Roer in een kopje wat aardappelmeel met 2 eetlepels koud water glad. Maak het aardappelmeel aan met het kookvocht en blijf roeren tot een licht gebonden saus ontstaat.
Giet deze saus over de stoofpeertjes en garneer met blaadjes munt. Serveer direct.
edith zegt:
Klassiek dineren met bijzondere gerechten.