Recept
« Terug naar recepten
Wijtingsoep uit scheveningen
PT30M
Wijtingsoep uit scheveningen
Een heerlijk wijtingsoep uit scheveningen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wijtingsoep uit scheveningen te bereiden
breng alle bouillon aan de kook met 200 mililiter van de room.Houd de soep 10 minuten tegen de kook aan met de wijting erbij.Zeef de soep,pureer de vis en voeg hem weer toe.Klop de dooiers los met de achtergehouden room.Meng dit met wat warme soep.Roer dat mengsel bij de soep die nu niet meer mag koken,hierdoor zal de soep wat licht gebonden worden.Verdeel de soep over de borden en garneer met zeer dun gesneden schelvisfilet en een takje dille.