Recept
« Terug naar recepten
Wild konijn zoals in de Camargue
PT75M
Wild konijn zoals in de Camargue
Een heerlijk wild konijn zoals in de camargue recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Dit recept komt uit het kookboek ‘Wild!’. Heerlijke wildgerechten van bekende Achterhoekse restaurants.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wild konijn zoals in de Camargue te bereiden
Bestrooi de delen van het konijn met zout en peper en bak ze om en om bruin in de olijfolie.
Voeg de sjalotten toe, laat ze even mee fruiten, doe de wijn erbij en roer de aanbaksels los.
Steek de tomaat tussen de stukken konijn en roer de knoflook door het braadvocht.
Doe de deksel op de pan en laat alles 40 minuten zachtjes stoven.
Voeg dan de olijven toe en laat het konijn nog ca. 15 minuten stoven.
Kook het vocht tot 1/3 in en breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg op elk bord een paar stukken konijn en bestrooi ze met gehakte dragon en croûtons.
Voeg de sjalotten toe, laat ze even mee fruiten, doe de wijn erbij en roer de aanbaksels los.
Steek de tomaat tussen de stukken konijn en roer de knoflook door het braadvocht.
Doe de deksel op de pan en laat alles 40 minuten zachtjes stoven.
Voeg dan de olijven toe en laat het konijn nog ca. 15 minuten stoven.
Kook het vocht tot 1/3 in en breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg op elk bord een paar stukken konijn en bestrooi ze met gehakte dragon en croûtons.