Recept
« Terug naar recepten
Wildfond
PT0M
Wildfond
Een heerlijk wildfond recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Basisrecept wildfond
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wildfond te bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden C.
Verhit de olie in een vuurvaste pan of schaal, samen met de wildresten.
Zet de pan in de oven en als alles mooi bruin is de wortel, ui en knoflook erbij doen.
Schep alles goed om en laat het mengsel dan nog 5 min. bakken in de hete oven.
Doe de inhoud van de pan, behalve het vet, over in een soeppan en voeg de rode wijn toe.
Laat dit wijnmengsel tot de helft inkoken en voeg dan 2 liter koud water toe.
Breng alles aan de kook en schuim de bouillon dan zorgvuldig af.
Voeg de overige ingredienten toe en laat de bouillon dan ca 2 - 2,5 uur zachjes trekken.
Zeef de bouillon en kook hem dan nog minstens 1/3 in om meer op smaak te komen.
In de koelkast is deze wildfond ca 5 dagen houdbaar, ingevroren ca 3 maanden
Verhit de olie in een vuurvaste pan of schaal, samen met de wildresten.
Zet de pan in de oven en als alles mooi bruin is de wortel, ui en knoflook erbij doen.
Schep alles goed om en laat het mengsel dan nog 5 min. bakken in de hete oven.
Doe de inhoud van de pan, behalve het vet, over in een soeppan en voeg de rode wijn toe.
Laat dit wijnmengsel tot de helft inkoken en voeg dan 2 liter koud water toe.
Breng alles aan de kook en schuim de bouillon dan zorgvuldig af.
Voeg de overige ingredienten toe en laat de bouillon dan ca 2 - 2,5 uur zachjes trekken.
Zeef de bouillon en kook hem dan nog minstens 1/3 in om meer op smaak te komen.
In de koelkast is deze wildfond ca 5 dagen houdbaar, ingevroren ca 3 maanden
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
André Mondria zegt:
Goed recept, prima fond. Ik heb alleen een hele fles redelijk goede rode wijn toegevoegd en 2 liter kalfsbouillon i.p.v. runderfond.
Ook die ik er dikke plak selderij bij en laat de hele boel wel 24 uur op een petroleumstel zeer zachtjes trekken.
Dan zeven en tweemaal door een schone doek passeren.
Fantastisch lekker.
André
bertal zegt:
Leuke reactie bedankt:):)
m.v.g. Bert Allers