Recept
« Terug naar recepten
Wildzwijnhaas met stamppot van snijbonen (zie opm
PT45M
Wildzwijnhaas met stamppot van snijbonen (zie opm
Een heerlijk wildzwijnhaas met stamppot van snijbonen (zie opm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wildzwijnhaas met stamppot van snijbonen (zie opm te bereiden
Maak een stamppot van de gekookte aardappels, beetgaar gekookte snijbonen, room en boter.
Breng de puree op smaak met zout en peper.
Houd de puree warm.
Kook voor de saus de rode wijn met de wildfond tot de helft in.
Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker.
Bak de blokjes bloedworst krokant in hete boter.
Bak daarna de cantharellen op een hoog vuur in boter.
Houd beide warm.
Bak de wildzwijnshaas in boter om en om bruin, ca 2,5 minuut aan elke kant.
Laat het vlees voor het serveren nog 10 minuten rusten.
Melousse-uitjes
Maak de melousse uitjes schoon. Smelt in een koekenpan wat suiker en blus deze af, als de suiker geheel gesmolten is, met witte wijn. Voeg vervolgens de melousse-uitjes toe met een scheutje eau de vie (poire Williams), en carameliseer hierin de uitjes.
Breng de puree op smaak met zout en peper.
Houd de puree warm.
Kook voor de saus de rode wijn met de wildfond tot de helft in.
Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker.
Bak de blokjes bloedworst krokant in hete boter.
Bak daarna de cantharellen op een hoog vuur in boter.
Houd beide warm.
Bak de wildzwijnshaas in boter om en om bruin, ca 2,5 minuut aan elke kant.
Laat het vlees voor het serveren nog 10 minuten rusten.
Melousse-uitjes
Maak de melousse uitjes schoon. Smelt in een koekenpan wat suiker en blus deze af, als de suiker geheel gesmolten is, met witte wijn. Voeg vervolgens de melousse-uitjes toe met een scheutje eau de vie (poire Williams), en carameliseer hierin de uitjes.
Anna Koudys zegt:
Ze worden ook wel grelot uitjes genoemd. Het zijn niet-ingemaakte zilveruitjes, verkrijgbaar bij de gespecialiseerde groentezaak.
Groetjes,
Anna.
KookJij.