Recept
« Terug naar recepten
Wildzwijnhaasje met wildsaus
PT30M
Wildzwijnhaasje met wildsaus
Een heerlijk wildzwijnhaasje met wildsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jantien Polderman
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wildzwijnhaasje met wildsaus te bereiden
• Bestrooi de wildzwijnhaasjes met peper en zout.
• Bak de haasjes in ca 8 minuten aan twee kanten in de boter bruin – ze mogen iets rosé blijven.
• Voeg de tijm, de tomatenpuree, mosterd, rode wijn, wildfond en jeneverbessen toe.
• Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
• Laat de saus ca 5 minuten inkoken, zeef de saus vervolgens, breng op smaak met zout, peper en room en laat nog even doorkoken.
• Snijd de haasjes in plakjes en serveer met de saus op warme borden.
Tip: lekker met puree en krokante spekjes.
• Bak de haasjes in ca 8 minuten aan twee kanten in de boter bruin – ze mogen iets rosé blijven.
• Voeg de tijm, de tomatenpuree, mosterd, rode wijn, wildfond en jeneverbessen toe.
• Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
• Laat de saus ca 5 minuten inkoken, zeef de saus vervolgens, breng op smaak met zout, peper en room en laat nog even doorkoken.
• Snijd de haasjes in plakjes en serveer met de saus op warme borden.
Tip: lekker met puree en krokante spekjes.
Mijn kookverhaal (Jantien Polderman)
Een heerlijk eenvoudig maar toch feestelijk recept
derbyke zegt: