Stevige soep, zeer goed gevuld.
Ik roer soms plakken rookworst erdoor op het eind. Balletjes ook prima, al vind ik rookworst meer "winterse" kost.
Geef er dikke sneden boerenbrood bij.
En nu maar wachten op een strenge winter.
Recept
« Terug naar recepten
Winterse groentesoep
PT90M
Winterse groentesoep
Een heerlijk winterse groentesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Groente-gerechten. Anne Wilson 2003
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Winterse groentesoep te bereiden
1. De boter smelten en de prei goudbruin ± 10 minuten zachtjes fruiten in een afgesloten pan. Zo nu en dan roeren.
2. De knoflook toevoegen en 1 minuut onder voortdurend roeren meebakken. Dan pastinaak + knolselderij + aardappel + wortel + meiknol + bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
3. Met het deksel schuin op de pan ± 30 minuten zachtjes laten koken of tot de groenten bijna gaar zijn.
4. Dan de courgetteplakken erbij doen en nog 8 à 10 minuten zachtjes laten koken of tot de groenten zacht zijn.
5. Zout en peper indien gewenst toevoegen en de bieslook erdoor roeren en direct serveren.
2. De knoflook toevoegen en 1 minuut onder voortdurend roeren meebakken. Dan pastinaak + knolselderij + aardappel + wortel + meiknol + bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
3. Met het deksel schuin op de pan ± 30 minuten zachtjes laten koken of tot de groenten bijna gaar zijn.
4. Dan de courgetteplakken erbij doen en nog 8 à 10 minuten zachtjes laten koken of tot de groenten zacht zijn.
5. Zout en peper indien gewenst toevoegen en de bieslook erdoor roeren en direct serveren.
fabita zegt: