Recept
« Terug naar recepten
Witlof ala niek
PT60M
Witlof ala niek
Een variatie op de klassieke witlof uit de oven.
Wordt hier als hoofdgerecht gegeten zonder iets er bjj omdat het erg machtig is.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlof ala niek te bereiden
- Steek met een appelboor de bittere stronk uit de witlof.
- Laat een klontje boter in een pan smelten en bak de witlof kort aan.
- Voeg 200 ml water en het bouillonblokje toe en laat op hoog vuur het water verdampen, witlof regelmatig draaien.
- Snij de mozzarella in repen en vul de witlof hiermee (in de holte die je met de appelboor hebt gemaakt).
- Draai de coburgerham erom en daarna de gegrilde ham.
- Bestrooi met peper, kaas en peterselie.
- Bak in een voorverwarmde oven op 200C tot de kaas gesmolten is.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Echt iets voor de kaasliefhebbers!