Recept
« Terug naar recepten
Witlof met mosterdkaas saus
PT25M
Witlof met mosterdkaas saus
Een heerlijk witlof met mosterdkaas saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
witlofkwekerijbrink
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlof met mosterdkaas saus te bereiden
Maak het witlof schoon en snijd deze in repen. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes 1 minuut. Voeg het witlof toe en roerbak deze 1 minuut. Voeg de melk, rom, het bouillonblokje, de mosterd en geraspte kaas toe en laat de saus 5 minuten inkoken. Leng, als de saus te dun is de maizena aan met 2 eetlepels water en bind de saus hiermee. Breng tenslotte de saus op smaak met peper.
Garneer het gerecht met blaadjes tijm. Lekker met gehaktballetjes en aardappelrozetjes.
Garneer het gerecht met blaadjes tijm. Lekker met gehaktballetjes en aardappelrozetjes.