Recept
« Terug naar recepten
Witlofgratin met ham en kaassaus
PT40M
Witlofgratin met ham en kaassaus
Een heerlijk witlofgratin met ham en kaassaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofgratin met ham en kaassaus te bereiden
Snij de harde stronk uit de witlof,en snijd ze door de helft.
Als ze erg klein zijn kan je ze ook heel laten.
Kook de witlof on 10/15 minuten beetgaar.
Maak een bechamelsaus van 35 gram boter,35 gram bloem en melk.
Voeg geraspte kaas toe, nootmuskaat en peper.
Rol de witlof in een plakje ham en leg in een vuurvaste schaal.
Giet de saus erover en de rest van de kaas.
Verkruimel een beschuit en strooi dit er ook over en doe er nog wat klontjes boter bij.
Zet de schaal in de oven en laat 20 minuten gratineren.
Serveer de gebakken aardappeltjes erbij.
Houd je niet van vlees kan je de witlof ook in kaas plakken rollen en dan overgieten met de saus.
Als ze erg klein zijn kan je ze ook heel laten.
Kook de witlof on 10/15 minuten beetgaar.
Maak een bechamelsaus van 35 gram boter,35 gram bloem en melk.
Voeg geraspte kaas toe, nootmuskaat en peper.
Rol de witlof in een plakje ham en leg in een vuurvaste schaal.
Giet de saus erover en de rest van de kaas.
Verkruimel een beschuit en strooi dit er ook over en doe er nog wat klontjes boter bij.
Zet de schaal in de oven en laat 20 minuten gratineren.
Serveer de gebakken aardappeltjes erbij.
Houd je niet van vlees kan je de witlof ook in kaas plakken rollen en dan overgieten met de saus.